We're gonna shake the ground tonight

Helger existerar väl egentligen för att man ska få chansen att pusta lite och ta det lugnt. 
Så blev det inte riktigt för mig. 

Egentligen började draget redan i torsdag när jag bjöd över Dag på Kräftskiva. Mamma tog med lite kräftor upp under förra helgen och de tog upp så mycket plats i frysen att jag tänkte börja arbeta på dem snabbt. Dag blev därför en ypperlig förste provsmakare. Det var mina första kräftor för året (jo jag vet att det var lite sent) och det är ju Så Gott! Glömmer bort det under vintern, men kräftor och paj.. mums! 
Så det blev en sen kväll med trerätters och 12-te och sen upp igen på fredagen för heldag med jordbruks och miljöekonomi. Eftermiddagen var obligatorisk och jag satte mig på första raden för att hålla mig vaken. Dessvärre var snubben från naturvårdsverket och.... snark. Inte min grej. 
 
Efter skolan gick jag direkt till gymmet och ställde mig på crosstrainern, och 1 1/2 timme senare hade jag sprungit 2 mil. Helt sjukt. Mina ben var lite skakiga, men det kändes sjukt bra.
På kvällen hade jag, kerstin, Julia och Filip ytterligaren en kräftskiva med mera paj och mera prat. Sjukt mysigt, och jag gick både dit (vilse) och sen hem (inte vilse!) Jag har seriöst verkligen världens sämsta lokalsinne. Har varit hemma hos Filip flera gånger, men min hjärna slog sannerligen slint och ledde in mig på helt fel skogsvägar. Tur att jag hade min far på linjen så kunde han guida mig genom Sunnersta. Knepigt område dedär. 


På lördag bar det av mot Solvalla. Lina bad mig för ett par veckor sen att hjälpa till som ledare på travauktion och vad säger man? Cash is king. Dessutom var det kul att kolla lite hur det går till. Och jag har egentligen bara ett ord för det: Överklass. 
Seriöst, det där man hör om att folk köper en häst för 100 000 på fyllan? Det händer. 
Sen kollar de inte ens in hästen, utan den skickas dirr till någon tränare i Sverige där den tränas (om den håller, annars slaktas den) för att sedan skickas på lopp från att den är tre. Sen håller den kanske tills den är 6 (om den springer in bra pengar) innan den går till Avel eller slaktas när den är utsliten. 
Jag är inte så mycket för trav. 

 
Allt var iallafall färdigt strax efter 1 på natten då jag och några andra tog bilen tillbaka till Uppsala. Jag blev droppad vid Anna vars lägenhet jag fick låna över helgen medan hon var ute på sitt lantställe. 
Dock hade Anna verkligen ingenting i sitt kylskåp när jag kom hem vrålhungrig 2 på natten. 
Men hon hade glutenfritt mjöl. Och smör, ost och marmelad. Så jag bakade scones. Så gott. Bästa beslutet någonsin. Dessutom hade jag så det räckte till frukost. 
Vilket var ungefär allt jag hann med där på "morgonkvisten" (kan varit så att jag sov till 12:30, det är slitit att jobba på auktion) innan jag skulle på orkesterträning. 
Och ja nu kom jag på att det har jag inte nämnt! Jag blev iallafall uppringd av en dirigent häromveckan som behövde fler violinister, och frågade om jag var intresserad och jag tänkte, varför inte? Så nu har jag ytterligare en sak jag försöker klämma in i schemat, men det ska nog gå. Vem behöver sömn? 

Det gick väldigt bra och det var superkul! När jag var färdig åkte jag tillbaka till Anna. Hon hade kommit tillbaka från lantstället och erbjöd sig att fixa lite middag, vilket slutade med mat, efterätt (nyttig dock, seriöst, kesella är ju det bästa som har uppfunnits. Sjukt gott!) två filmer och jag som sover över ytterligare en natt. 
Vi ställde dock klockan för att gå upp och titta på blod-supermånen. Men när vi vaknade där vid 4 var det bara moln. Jag minns helt ärligt inte så mycket, för vi kollade kanske 30 sek, insåg att man inte såg något, gav upp och somnade om. Vilket verkade varit ett vettigt beslut eftersom den ändå aldrig tittade fram här i Uppsala, vilken besvikelse. 

Och idag har jag bara varit inlåst på rummet med kurslitteraturen (+ en sväng till gymmet, jag höll på att bli galen) Det var skönt att komma ikapp lite när det känns som om man "missat" en helg med plugg. Har jag sagt att jag har varje måndag ledig fram till november? urskönt. 

Oj vilket superinlägg detta blev. Önskar jag haft lite bilder, men min mobil var inte med så mycket i helgen. 
Puss!